Bij Bouwkundig Bureau Oostvogels worden alle projecten in 3D gemodelleerd. Dit betekent dat er vanaf de ontwerpfase al een 3D-model beschikbaar is, hierdoor hebben opdrachtgevers al direct een ruimtelijk beeld van het gebouw en worden verassingen achteraf voorkomen.

Een van de vele voordelen van deze werkmethodiek is dat de plattegronden, gevels en doorsneden uit het 3D-model gegenereerd worden, er is dus geen onderling verschil tussen een plattegrond en een gevel of doorsnede. Wijzigingen in het 3D-model zijn dan ook gelijk verwerkt in plattegronden, gevels en doorsneden. Het 3D-model wordt gedurende het proces steeds verder gevuld met bouwkundige informatie waardoor een BIM-model (Building Information Model) ontstaat.

In dit proces kunnen we nog een stap verder gaan door ook de andere partijen (constructeur, installateur en aannemer) hun werk in het 3D-model te laten verwerken, dit heeft dan als voordeel dat alles in 1 model staat en eventuele verschillen gelijk naar voor komen. BIM gaat dus veel verder dan alleen 3D modeleren. Doordat het model al virtueel gebouwd is, worden eventuele bouwfouten er al in een vroeg stadium uitgehaald. Zo kan dus op de bouwkosten worden bespaard.